fredag 29. mars 2013

torsdag 28. mars 2013

Gråbrun stue?


Via: Elle Decor

Via: vtwonen

Via: undurro.com

Via: living etc

Nå er det på tide å sette bestillingsliste over farger til maler. Hadde egentlig tenkt å male selv, før vi flyttet inn. Men nå ser det ut til at vi får malerne som holder på å sparkle 1 og 2. etasje til å male det likevel for oss. Jeg lurer veldig på om jeg skal gå for denne mørke gråbrune fargen oppe i stue/ kjøkkendelen:



Jeg elsker denne fargen fra Jotun.

torsdag 21. mars 2013

Mørke rom


Just the design.com

Micky Hoyle
Randomitus

Farrow and Ball

Vincent van Duysen Architects

Rovhe Bobois






Jeg elsker mørke farger! Syns det blir en rolig, deilig følelse med dem. Og stilen i disse bildene er veldig oss!
Vi har vi bestemt oss for mørke bad til det nye huset. Får se om det blir flere mørke rom i huset....

tirsdag 19. mars 2013

I påskemodus.....



 

Studio Guilherme Torres

Digger disse gule blikkfangene i denne leiligheten i São Paulo i Brazil! Og kjenner at det er så deilig å tenke på at det snart er påske! Fem dager, med å styre i huset. - Og kun det! Blir ikke akkurat noe ferie, men hva gjør det når man har nytt hus som "gulrot"?
I kveld benker jeg meg foran tv- en og skal se Grottenveien 1 på tv2. Synes det er så morsomt å følge med på slike tv- program! Gleder meg til å se hva parene får til på soverommene! Ha en fin kveld!

mandag 18. mars 2013

Slik blir jeg og mannens bad

Vi har fått planlagt inn et eget bad i tilknytning til soverommet. Å, som jeg gleder meg til dette! Det er noe som har stått på øverste ønskeliste hvis vi noen gang skulle bygge. Det er et passe lite bad, med dusj, vask og toalett. Stilen blir maskulint, med stramme former, med en liten dæsj glamour àla glitterfuge. Glitterfuge skal på benk som mureren lager, til å ha vask på. På tre av veggene blir det lagt 30X60 sorte, matte fliser og gulv i 60X60 format. Det blir en vegg med strukturfliser, også i sort, men i 45X90 format. (se collage). Flisene er fra Casalgrande Padana og heter Architecture.

Her er 3D tegning av løsningene på badet:


 
Benken til servanten, blir det mørke mosaikfliser. Collagen viser mer hvilke produkter vi skal ha (for større format, trykk på bildet):
 
Veggheng armatur fra TAPWELL, type Box square. Toalett fra Duravit, type Vero. Servant fra Korsbakken. Dusjarmatur fra TAPWELL type Lgm 8200
 
 
Innlegg over hvordan barnas/ gjestebadet blir trykk her

Synes det er veldig sprekt av oss å gå for di sorte flisene, men jeg er sikker på at det blir bra! Det viktigste på slike mørke bad er belysningen. Bare i dette lille badet kommer det 4 LED spotter i taket, samt en hengelampe ved speil og vask. Belysning gjør jo alt i et rom. Og spesielt et bad, som det skal være god belysning. Gleder meg til di begynner å mure. Tenker det blir over påsken. :-)


søndag 17. mars 2013

Da er vi begynt med egeninnsatsen





Bildet er fra underetasjen. Her blir det kjellerstue i fremtiden, men i første omgang stue/ kjøkken til utleiedel

- i underetasjen! Nå er alle veggplater på plass i huset, og min mann har begynt den "gøye" sparklejobben i helgen. Vi har heldigvis bare underetasjen vi skal ta selv, for å spare noen kroner. Nå er det vaskerommet som må bli fort ferdig, for varmtvannsberederen skal monteres inn. Så nå må vi stå på i høygir. Det blir mye kveldsjobbing etter jobb fremover!

fredag 15. mars 2013

Slik blir det ene badet

Endelig kommet meg litt på beina igjen etter et par dager med feber og tett nese. Håper på at formen forbedrer seg drastisk over helgen, slik at jeg kan være med på å begynne på huset. Er så lei av å ligge rett ut!

Men, nå skal jeg vise dere hvordan det ene badet blir. Badet blir barnas og brukt som gjestetoalett.
Slik så det ut i rommet for et par helger siden. Rørlegger var ferdig med å sette opp boksene til vegghengte armaturer for badekar og vask:


Jeg har tidligere laget en 3D tegning over badet, helst for å se hvordan badet ble med fargene på flisene. Vi har tatt en sprek beslutning å kombinere helsorte, matte fliser med matte varm grå. Benken blir i mosaik med glitterfuger (ja, du leste riktig! Litt glam i hverdagen må man ha ;-))







Litt vanskelig å få vist det helt som det blir på 3D tegninger. Her er collagen over fliser og vvs artikler, og et mobilbilde av flisene som er valgt:




Produktene på bildet: Flisene på gulv og vegger er fra Casalgrande Padana, navnet er Architecture. Det blir lagt 30X60 fliser på veggene og 60X60 på gulv.
Mosaikken på benken er fra Sicis og er typen Iridium Zinna 3. Her blir det lagt glitterfuger av epoxy. Epoxyfuger uten glitter lik fargen på flisene blir mellom alle fliser. Epoxy er bra mot sopp og vann kan aldri trenge igjennom fugen, så den er helt vedlikeholdsfri.
Toalettet og badekaret er fra Duravit, merket Vero. Servanten kommer fra Korsbakken.
Vegghengte armaturer er fra Tapwell, typen Box square.
Jeg har helt forelsket meg i lampen fra danske "Design by us". To slike skal henge over benken.
 



onsdag 13. mars 2013

Jippi! Stolen "min" på salg!

I dag har jeg den stooore "synd på meg selv dagen". Våknet opp i natt med feber og en utolig vondt hals. Så nå sitter jeg her og spiser min andre porsjon med iskrem. Synes  iskrem er det beste når jeg har vond hals....
Når man sitter å snufser med laptop-en i fanget, og har vært innom alle di vanlige sidene sine, er det på tide å sjekke en mail hvor all reklame er samlet. Og der var en reklamemail fra BOLIA. Drømmestolen min på 50 %! Jeg har hele tiden sett for meg den i hvitt skinn til det nye huset. Så jeg har klart og få shoppet for flere tusen bare med å sitte på rompen og full av feber. Ikke værst!

SION stolen. Jeg bestilte den i Quattro, hvitt skinn.

Dere må ha en fin dag! Jeg får pleie meg selv.... Og hvis jeg er bedre i helgen skal jeg bli med mannen å sparkle i det nye huset. Kommer med nye bilder da! :-)


onsdag 6. mars 2013

Hvis jeg skulle kommet i fengsel

måtte det blitt her i Het Arresthuis i Nederland! Bygningen er et restaurert fengsel fra 1863 som har fått en totalmakover og blitt til et luksushotel. Merk lyssettingen. Kjempefint! Nyt synet av disse rommene, det gjør jeg: