søndag 26. mai 2013

DIY- baderomsinnredning

I helgen har det gått i montering av diverse møbler. Kun to dager igjen til overtakelse av huset! Kribler i magen vår nå :-)

På gjestebadet har vi fundert en stund over baderomsinnredningen under benken ved mosaikken. For å få den slik jeg ønsket måtte vi ha hatt en møbelsnekker som kunne gjort det, men det ville blitt i det dyreste laget. Så vi tok saken i egne hender da vi var heldige og kom over tilbud på baderomsinnredning i høst hos billigkroken på IKEA.

Det vi har brukt er to sett med 80 cm GODMORGON servantskap, 2 hobbyplater i furu, vinkler til å feste hobbyplatene med, maling og tec 7.

 Prosessen:

  Vi monterte to skuffer. 1 fra hver GODMORGON pakke, siden skuffene må være like.




Den ene hobbyplaten kuttes etter mål og legges oppå vinkelene.


Etter det kuttet vi GODMORGEN servantsidene i like lengder slik
at skuffene går over kanten på hobbyplatene. Sidene skrudde vi på hobbyplaten før vi satt den under
servantbenken.



Skuffene på plass. Tec 7 ble tatt på overkanten av skuffesidene og ny hobbyplate ble lagt oppå. 
Tec 7 gjør at det sitter som støpt. 
Så var det å kutte opp neste GODMORGON front til å tette sidene. Her brukte vi
tec 7 for å lime dem til kanten av hobbyplatene.



Og slik ble det etter et par strøk maling.

Baderomsinnredning etter egne mål!


Nå trengs det bare accessories, så er badet ferdig! :-)










onsdag 22. mai 2013

Én uke til innflytning!








Nå har vi endelig fått innflytningsdagen! - Og det er om én uke til!

Har letet etter litt soveromsinspirasjon. Digger disse enkle soverommene.  Gleder meg masse til å sove i det nye huset!

søndag 19. mai 2013

Snart i mål!

Badet til meg og mannen
Nå er endelig sommerværet kommet og vi tilbringer den inne i huset. Den siste tiden har vi fått lagt gulv i hybelen, satt opp kjøkkener og ellers gjort smådetaljer her og der. Elektriker er snart ferdig med å sette opp stikkontakter, lamper og ikke minst koble til sikringskapet. Rørleggeren er ferdig med VVS, så vi har fått vann i hus. - Og ikke minst er trappen og dørene snart på plass. Så nå nærmer det seg innflytning med stormskritt! Som vi gleder oss!

Har lagt til et bilde av badet som er i tilknytning til foreldresoverommet. Jeg er så fornøyd med Cabochelampen over servantbenken!

Nyt sommervarmen! :-)

søndag 12. mai 2013

Statusoppdatering

Kjapt innom med en statusoppdatering! Vi har jobbet på kjøkkenet i helgen. Mye å montere, for kjøkkenet er stort. Stakkars mannen har bært opp flatpakkede moduler opp to etasjer i stige, men
i morgen skal trappa komme. Vi hadde dog ventet med å montere kjøkken hvis det ikke hadde vært for at mannen må til hovedstaden for å jobbe til uka.

Listverk og dører skal snekkerne sette opp i løpet av uka. Listene våre er 15 cm høye. Det blir veldig spennende å se hvordan det blir seende ut.

Her er en liten bildespread over noen av rommene, som ingenting er ferdig på! - og skittent å fælt:

Jeg og mannens bad:







Gjestebad/ barnas bad:



 Gangen vår:


Vaskerommet mangler endel enda. Her skal det komme en sorteringsøy på hjul til tøy i tillegg


Kjøkkenet:





Jadda, vi gleeeder oss til trapp!



tirsdag 7. mai 2013

Slik ble parketten

Er kjapt innom for å vise resultatet av helgens oljing av parketten. Litt rot på bildene for elektrikeren har vært så flink å legge papp der han holder på med spotter. Det hjalp virkelig med alle skiltene "GÅ FORSIKTIG, NYOLJET"! Ellers pleier di å dure i vei på sitt vis disse håndverkerne.
Oljen vi brukte var Osmos dekorvoks, farge ibenholt. Oljen var kjempe enkel å påføre, og det ble en kjempe fin finish etter to strøk. Hvorfor vi valgte å olje gulvet selv kan du lese her.

For hver dag som går nå kjenner jeg hvordan jeg savner sofaen, bildene våre og alt annet småting. Heldigvis er det ikke lenge til det skal pakkes ut etter 4 og en halv måned på et lager.




Nå venter jeg bare på di 12 cm høye listene våre, og kjøkkenet. Kjøkkenet begynner vi på i morgen. Det blir jobb det, da det er flatpakket og ligger i underetasjen. Det blir to etasjer i stige for å få flatpakkene opp. Phju!

mandag 6. mai 2013

Slik skal trappen bli

Jeg har fått noen spørsmål om hvilken trapp vi skal gå for. Egentlig er det litt vanskelig spørsmål, for vi går for en standard trapp og skal bygge rekkverket til den selv. Vi gjorde dette rett og slett for at busjettet vi har ikke rakk til drømmetrappen, som ser slik ut:

Enrico Lascone Architetti

Når trappen er i hus blir det satt inn en standard furutrapp, med sortoljet eiketrinn. Vi valgte å bruke mer slitesterke trinn, da vi har erfaring med furutrinn at det blir fort slitt og merker. Når trappen er satt inn i huset skal rekkverket kasses inn. Den vil da se litt ut som denne:

Alexander Brenner Architects

Jeg håper det blir bra. Satser på det! :-) Det kommer også spotter i trappehuset som skal lyse opp trinnene siden rekkverket er tett.

søndag 5. mai 2013

Loft i Paris

Det er noe med resturerte, gamle bygninger som fenger meg. Denne leiligheten til designer Anouk Dossin i Paris er en av dem. Leken og kreativ leilighet!















 Foto: Eric Legrand


Ha en fin søndagskveld!

lørdag 4. mai 2013

Tiden går sååå altfor fort!

For noen måneder siden synes jeg tiden gikk så tregt. Ventet og ventet og det klødde i fingrene til å sette igang med egeninnsatsen. Nå må jeg si at jeg føler døgnet ikke har nok timer! I huset er det ingenting som er gjort ferdig. Mureren har igjen småting som fuging av benker og gang. Rørlegger kom igang med VVS i slutten av denne uka. Det samme med elektriker. Føler alle jobber oppå hverandre. Den eneste som er ferdig er gulvleggeren:


Gulvet som er lagt er ubehandlet eikeparkett. Det at vi har valgt ubehandlet er fordi jeg må få den rette mørke fargen på den. Parketten er nydelig som lys, men denne helga skal dette bli til sort eik!
Vi har holdt på i hele dag, så nå er det strak stilling i sofaen. Ligger til lading for en hard økt i morgen med oljing av 100  kvm. Det er virkelig god trening å olje! :-) Viser bilder fortløpende når rommene blir ferdig! - Og så håper jeg på ny linse til kameraet og ikke mobilbilder.